Runar Sögaard gillar Trump och håller med om att hans mediabild är förvrängd

 
Runar Sögaard (RS) uttalade sig i T4:s morgonsoffa om Donald Trump. RS var där, för att det gott bra för honom i TV4 programmet Stjärnkusken, så pass att han tänker licentiera sig som kusk.. RS menade att Donald Trumps bild i amerikanska media är totalt förvriden. Så RS håller med Trump i hans syn på media som rena lögnare. Runar berättar att han under några år arbetade som coutch  i US och veckopendlade och ser sig som USA kännare. Han förutsåg  redan 2015  att Trump skulle bli president 2017. Fin fingertoppskänsla!
 
Men hur kommer det sig att RS håller på Tramp? Ja, de har en hel del gemensamt. Även om man inte kan säga att Trump är en religiös människa, så håller han god kontakt med de högerskristna i USA. De röstade på honom i presidentvalet och han måste hålla god kontakt med dem.  RS rörde sig ju under sin predikanttid inom den svenska kristna högen. Det var ju i Livets Ord som han gifte sig med Carola Häggkvist. Man får räkna in honom i den fundamentalistiska grenen av kristenheten. I  Intervjuer på senare tid är hans svar i religiösa frågor mycket allmänna.
 
RS och den övriga kristna högen i Sverige håller dock på Trump av religiösa skäl. Det handlar om abortmotstånd och begränsningar för HBTQ rörelsen, synen på Israel och rädslan för islamismen i Sverige. Därtill har RS och Trump narcissismen gemensamt. RS har alltid haft stora tankar om sig själv. Aposteln Paulus räknar upp nio andliga nådegåvor, som en kristen kan ha åtminstone några av. Det rör sig om vishet, meddela kunskap. tron, bota sjuka och göra under osv.
 RS hade alla 9 enligt egen utsaga, när det begav sig i predikstolen.  I första giftet var Carola det bästa valet bland kristna kvinnor. Hon var etablerad artist och känd. Det sista var ett mål i sig för RS, även om han sagt att hade blivit känd untan Carola. Det skall förstås inte förnekas, att det var av kärlek de förenades.
 Tump har hela sin karriär velat synas. Även om ha hatar pressen har hans väggar på Trump Tower kontoret varit fulla med förstasides bilder av honom själv. Han friserade friskt antalet besökare vid hans president installation som mest sedan Ronald Reagans tid.. Hillary Clintons övertag med 3 miljoner röster i presidentvalet berodde på att papperslösa väljare röstade enligt Trump. Det skall han utreda och leda i bevis!! Det räcker inte att han vann valet! Det har förekommit att psykiatriker och psykologer i USA klassat Donald Trump som  vara en "malign narcissist".
 
Så, Trump och RS är själsfränder!  Trumpförsvaret lär väl bli svenska journalisters frågor till Runar Sögaard framöver och inte hans nyvunna hästintresse och beslutet att bli kusk..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0