Butler till tunnelbanan - när ideologin slår över i dumhet

Socialdemokraterna i Stockholm med Karin Jämtin i spetsen har under senaste regnblötan plaskat runt i tankeleran och kommit på ett motdrag till Rut- och Rotavdragen, som de inte gillar.

ROT står för Reparation, Ombyggnad och Tillbyggnad medan RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. För dessa tjänster har det varit möjligt att göra skatteavdrag. Det har öppnat en helt ny marknad för entreprenörer och genererat 18000 nya jobb enligt Anna-Stina Nordmark Nilsson vd Företagarna och Lars Jagrén chefsekonom Företagarna.  Svarta jobb har blivit vita och skatt strömmar in till staten.

Det är RUT-avdragen, som sticker så vasst i ögonen på socialdemokraterna,  att det orsakat en tankeprodukt, som slår alla med häpnad och förvånade ruskningar på huvudena. Det är en Stockholmslösning, där Stockholms lokaltrafik skall hyra ut lokaler, där folk skall kunna lämna in tvätt och lista på önskade inköp av matvaror. Det skall finnas Apotek och bibliotek.  Man skall kunna lämna in bilen och få däcken bytta osv.  Man kanske även kan lämna in sin partner för uppfräschning i någon kognitiv psykoterapiterapi i stället för att ligga hemma på slafen och ta en dag från jobbet.

Socialdemokraterna har tänkt ut detta och det låter så förvirrat att det får den massmediala  effekt, som alla politiker söker i dessa dagar. Strunt samma på vilket sätt! Var så säkra att socialdemokraterna kommer att få äta upp detta resten av valrörelsen.

Det mesta av det som läggs fram i förslaget finns redan. Rut ger en rad tjänster och det i hemmet, så man slipper springa på sta´n. Men det är just det som är grejen. Det skall bort från hemmet och ut på gatan bredvid tunnelbanan. Hemma kallas dessa tjänster pigtjänster av socialdemokrater. Familjen skall inte göra några skattevinster.  Vid tunnelbanan blir det mitt i det sociala flödet av stressade människor och Stockholms lokaltrafik skall upplåta nuvarande springutrymmen som oftast fylls av passagerare på väg till och från jobbet. Där skall det stå en massa butlers, som vill krama stockholmarna.  Det kommer att öka trängseln och stressen och skapa nya köer i redan trånga utrymmen. Vilket förslalg!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0