Kungabilden - en flopp
Så kom då den omtalade kungabilden ut i Expressen, en bild som den kriminellt belastade porrklubbsägaren Mille Markovisc haft i sin ägo . Förhandstipset från författarrna Thomas Sjöberg och Deanne Rauscher till boken Den motvillige monarken var att det var graverande bilder. Expressen lät tre oberoende fotolab titta på bilden före publiceringen och alla ser klara tecken, som kan tyda på manipulation.

Med viss erfarenhet av retouchering ser bilden på kungen inklippt ut. För det första sitter han i ett hörn, där han inte  ser något av det som pågår i fonden av bilden och är utanför hela händelseförloppet. I fonden kan man se  en soffa. I den ligger en man med benen särade och en kvinna sitter framför , delvis synlig, med sina händer mellan benen på den liggande mannen. En annan man sitter mest utom synhåll för kameran, men hans ben syns, längst framme och nedtill i bild, som om han satt i en fotölj med byxorna på och tittar på sexleken. På soffkanten till höger i bild sitter en annan kvinna i bh och trosor och övervakar alltihop. Bakom allt detta som händer ses en man uppklämd i ett hörn. Han tycks ha en tjock mörk tröja på sig och en vit skjorta uppknäppt i halsen. Han håller höger arm lyftad med handen i bakhuvudet. Den yviga tröjan gör armen tjock på bilden. Han är alls inte med i vad som händer, utan sitter med ett uppslaget leende och  tittar förbi den på soffkanten sittande kvinnan. Detta skall alltså vara kungen. Skuggningen av ansiktet stämmer inte med hur ljuset faller in i den övriga bilden. Fotoexperterna ser flera liknande konstigheter i bilden tydande på manipulation. 

 Ansiktet på mannen i hörnet liknar den unge kungen, men man känner sig inte helt säker på att det är han. Sedan deltager han inte i något av det som sker. Ansiktsutrycket liknar mer en person, som blivit inslängd i rummet under ett nollningsskämt, som teknisterna brukar ha för sig.

Denna historia ingår i en pågående attack mot kungahuset.  Riksdagsman Henrik S Järrel (m) han ser att det finns ett pr-nätverk av republikaner, som i en samlad planering attackerar monarkin från olika håll. Boken Den motvillige monarken är ett inslag i detta. TV-4:s Hej Baberia och deras attack på drottning Silvias far angående hans köp av en fabrik från en jude under 2:a världkriget är andra inslag.  Republikanerna måste ju vara tämligen frustrerade, då det aldrig ses en ljusning för införandet av republik. Ett sätt är då att fläcka ner monarkin.
Det kan ju inte vara så att det mest sexliberala och sekulära landet i världen, nämligen Sverige, kan tycka det vara en skandal att se nakna kroppar eller titta på striptease eller liknande.

Därtill kommer att monarkin är en symbol för familjen med mamma, pappa och barn. I Sverige gäller inte det gamla familjebegreppet ensamt längre, utan det är vidgat till regnbådens alla färger med nya konstellationer etablerade inom HBT-kollektivet. Då stör det att ha en kungafamilj, som hela tiden lyser som symbol för det gamla lutherska familjebegreppet! Republikanerna ser framför sig med fasa alla prinsar och prinsessor på Haga med start inom en snar framtid.

Flera böcker är på väg och det här drevet, väl startat, kommer att pågå länge. Målet är republik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0