Vad håller Aftonbladet på med?


Aftonbladets Chefredaktör     
Jan Helin               Sven Otto Littorin


Bakgrund 

Det vi minns mest av förra årets upplaga av Almedalsveckan var Littroinaffären och att Gudrun Schyman brände upp 100 000:- som hennes parti feministiskt initiativ (Fi) hade fått av tvä män, som ville stödja partiet.

Sven Otto Littorin var inne i en slitsam vårdnadstvist 2010 och ville inte löpa gatlopp i media utan avgick bumbs ur regeringen, när Aftonbladets reporter mötte honom med sina anklagelser på Visby flygplats. AB anklagade Littorin för att ha köpt sex och hade ett vittne som var en prostituerad kvinna som tyckte sig känna igen TV-bilden av Littorin som en av hennes kunder.  Det där gick naturligvis inte att leda i bevis. Det var ju ett tag sedan och Littorin nekade helt.

Ett  nytt försök

 Nu gör AB ett nytt försök på Almedalsveckans första dag 2011 med att påstå att Littorin, som ett helt år varit en icke offentlig person,  att han sexchattat på sexforum med yngre kvinnor. Han påstås även ha råkat få kontakt med en kriminell, som var ute på citen för att få kontakter utifrån ett kriminellt perspektiv.

Journalister erkänner aldrig fel

Tidningar och journalister är inte kända för att erkänna att de gjort fel. AB blev hårt kritiserat förra året för sitt angrepp. Efter ett års forskande ville man visa att man var rätt ute med sina artiklar 2010. Nu hade man ändå på fötterna, trodde man på redaktionen. Över en stor bild av Reinfeldt i tidningen stod det, att nu svarar Reinfeldt, tvingad av Aftonbladets avslöjande!
 
Men i SVT Debatt direktsänt från Almedalen under veckan osade det hett om öronen på chefredaktören Jan Helin och de flesta tykte det var osmaklig och snaskigt att rota i Littorin i något sorts revanschsyfte och försökte göra ett stort nummer av att Littorin chattat med en kriminell utan att veta om det. Hur säker kunde man vara ens på Almedalen från att inte stöta ihop med kriminella? svarade flera debattörer. Fredrik Reinfeldt hade 5 livvakter under veckan mot normalt 2-3 stycken. Littorin finns ju inte med i regeringen sedan ett år. Helin kommenterade att Littorin chattade dagen före sin avgång, minsann och då var det politiskt intressant.

Det  märkliga är att Sverige är det mest sexuellt frigjorda landet i världen. Sex är en privatsak och den sköter man hur man vill. Framförallt har inte kyrkan något att säga till om. Ändå håller de stora kvällstidningarna liv i en gammal sexualmoral och letar hos politiker och kungahuset efter skandaler.  Det finns tydligen tillräckligt med ursch och fy i landet att tidnignarna tror att det går att rota i vad folk har för sig och sälja lösnummer på det. Men hur länge kan det pågå. Har Aftonbadet någon fot ute i det moderna Sverige? Eller finns det ett bakåtsträvande?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0