Estelle har landat och döpts - till vilket klimat?


EstelleNu har Victoria och Daniel fått sitt första barn, en dotter och hon är nu enligt alla reglementen döpt i Slottskyran på Stockholms slott. Hon tycktes världsvan och följde hela föreställningen lugn i föräldranras och ärkebiskopens armar. Inte en pip gav hon ifrån sig. Ceremonielets lagar ligger djupt förankrat i generna. Det var så sagolikt det bara kunde vara. Hon sneglade snett åt sidan och undra vad som rörde sig i hennes nydanade just öppnade hjärna?

Hon landar i ett Sverige som ser annorlunda ut jämfört med när morfar och mormor gifte sig. Hennes familj är satt under hårdare bevakning. De republikanska krafterna är surt besvikna på att det inte händer något i riktning mot republik i Sverige och har skapat ett nätverk, som går nya vägar än de rent politiska, för att nå framgång. Metoderna är svartmålning av den kungliga familjen.

Under hela hösten gick som en ständig följetång informationen av att kungen finns på bild bland lättklädda flickor på en båt med vilt festande. Drevet blev så starkt att kungen pressades att ställa sig inför kameran och bli utfrågad. Hur var det med Kungens umgänge med de lättklädda? Nu är kungen ingen snabb ordvrängare, så det blev ett osäkert hummade och pustat nekande. Media skredde inte orden. Han var feg och kunde inte erkänna! Bilden fanns hos den svårt kriminelle Mille Markovisc.
När Markovisc blev pressad att lägga ut bilden på nätet tog det två dygn innan den blev avslöjad som ett inklipp från Kungens och Silvias eklatering av förlovningen. 

Under hösten 2010 utkom Thomas Sjöberg med boken Den motvillige monarken, som handlar om vad kungen gjort eller inte gjort för 20-30 år sedan. Att det mest sexliberala landet i världen ojar sig över att kungen har roat sig som ung är märkligt om man inte förstår att det handlar om en kampanj. Sjöberg vet att de som gillar monarkin är moralkonservativa.


TV4 som tillhör det republikanska nätverket har under flera år sänt ett humorprogram som hette Hej Baberia, där Kungen och Silvia framställts som debila dumhuvuden. Silvia som ett språkligt missfoster svår att följa och kvasivettiga svar på frågor och kungen som särskolemässig i sina uttalanden. Silvias far har i TV4:s granskande program framställts som kallhamrad nazíst och lurat en jude att lämna över sin fabrik i Tyskland till sig själv. Drottning Silvia tog detta som ett karaktärsmord och gjorde en egen utredning, som visade på att hennes far givit den judiska affärsmannen en kaffefabrik i Brasilien samt stora markområden.

Camilla Henemark skall komma med en bok, där hon skall berätta om sitt prasslande  med kungen. Det lär bli lite med hårdvara, som kan slå tillbaka. Lanseringen av boken gynnades av TV4, som plockade in henne i Let`s Dance. Det är knappast den stora sexliberala delen av folket som lyfter ögonbrynen, men de vet att det finns tillräckligt med moralkonservativa rojalister i landet, som kan fås att tycka illa om kungafamiljen. Därtill följer att kungafamiljen symboliserar en institution, som är på väg ut ur Sverige, nämligen familjen byggd på en man och en kvinna. Familjebegreppet har blivit mycket vidare än så i och med HBT-kollektivets stora erövringar. Så starka trender driver drevet mot kungafamiljen.

Kampanjerna har givit resultat. Mätningar avseende förtroende för kungaparet har minskat. En del vill att Victoria och Daniel skall ta över. 

I allt detta kommer Eselle att växa upp. Som vinden blåser nu lär hon inte bli någon regent. När det blir dags kan vi ha en republik i landet Sverige.
Trackback
RSS 2.0