Drar Kristdemokraterna till sig lyckosökare?

    
Marcus Birro                                          Stanley Sjöberg                   Jimmy Åkesson
 
 
 
Kristdemokraterna (KD) har av och till under sin historia dragit till sig kända personer. Premiärlejonet Alice Timander erkände sina sympatier för KD. Advokaten Peter Ahltin har arbetat aktivt för KD några år. Journalisten Lars Adaktusson har gått in i partiet och kandiderar till EU parlamentet. Ett tag ville Marcus Birro bli partiledare. Nu har pastor Stanley Sjöberg gått in och står på  en provvalslista för att bli riksdagsman.
 
Ja, vad skall man säga?  Marcus Birro erkände efteråt att det hela var överilat och ett utslag av narcissism. Han hade inte ens pratat med frun. Peter Ahltin var mer seriös och ville göra en insats utifrån sitt perspektiv. Adaktusson är ju journalist i fingerspetsarna och hur han skall trivas att sitta i parlamentet och på sektioner och föra diskussioner i knastriga ibland torra förhandlingar, som han sedan inte kan gå ut och rapportera i media?
 
Stanley Sjöberg, som på sistone ägnat mycket kraft åt att få den sedan 6 år årliga Jesusmanifestationen att gå runt är rätt besviken på den dåliga uppmärksamheten manifestationen fått i media. Men efter tillkännagivandet om hans tilltänkta politiska karriär, så har media fylkats kring honom. Där trivs han. Men någon politiskt skolad person är han alls icke. Har ingen som helst erfarenhet. Av intervjuer att döma, så vill han verka för att de kristna inte skall lämna KD för  Sverigedemokraterna (SD). Det var ett tunt politiskt program! Vad tycker han om kemikalierna,  som rinner ut i Östersjön, mer än att det kan orsaka homosexualitet, enligt en video på han Webbkyrka? Hur skall vi få företagen att anställa fler unga? Han har i intervjuer talat om Mose lag och Jesu undervisning som modell för ett land.
 
 Men om han vill gå in som väckelsepredikant i Sveriges riksdag, så blir hans bana kort. Dessutom  finns det mycket material på hans Webbkyrka, som folk kommer att nagelfara utifrån ett HBT-perspektiv och partiet kommer att få det hett om öronen. Man kan här tala om bristande impulskontroll. Sjöberg kan mentalt inte sadla om från väckelsepredikant till politiker efter 60 år som aktiv kristen förkunnare. När journalister kommer med sina mikrofoner och vill ha svar på frågor i hela det politiska spektrat, så står han sig slätt.
 
KD får vara försiktig med att fånga upp politiskt oskolat folk som vill få en plattform. Det kommer inte att gynna partiet, som lever väldigt farligt nära spärren för att komma in i riksdagen nästa val. Att skrämma med SD har ju som bekant bara ökat på deras opinionssiffror. Det vet alla som följt opinionsinstitutens rapporter det senaste året. De kristna som skulle rösta på Sjöberg, skulle aldrig kunna tänka sig att rösta med SD, så hela den tanken är feltänkt från början. Då är det ärligare av Sjöberg, att gå ut med att han vill stärka den kristna moralen i landet och lansera det ordentligt. Det är nog att låsa in KD i ett gammalt bås, som länge var en broms för att bli tagna på allvar.
 
 Nej, KD får stå upp för att de har ändå mognat i sin politiska roll, även om media velat ha kvar dom i moralfacket. Jag tycker Maria Larsson har inte alls fått den kredit i media som hon förtjänar t.ex. Satsa på alla goda erfarna KD-politiker och undvik opportunisterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0