Runar Sögaard gillar Trump och håller med om att hans mediabild är förvrängd

 
Runar Sögaard (RS) uttalade sig i T4:s morgonsoffa om Donald Trump. RS var där, för att det gott bra för honom i TV4 programmet Stjärnkusken, så pass att han tänker licentiera sig som kusk.. RS menade att Donald Trumps bild i amerikanska media är totalt förvriden. Så RS håller med Trump i hans syn på media som rena lögnare. Runar berättar att han under några år arbetade som coutch  i US och veckopendlade och ser sig som USA kännare. Han förutsåg  redan 2015  att Trump skulle bli president 2017. Fin fingertoppskänsla!
 
Men hur kommer det sig att RS håller på Tramp? Ja, de har en hel del gemensamt. Även om man inte kan säga att Trump är en religiös människa, så håller han god kontakt med de högerskristna i USA. De röstade på honom i presidentvalet och han måste hålla god kontakt med dem.  RS rörde sig ju under sin predikanttid inom den svenska kristna högen. Det var ju i Livets Ord som han gifte sig med Carola Häggkvist. Man får räkna in honom i den fundamentalistiska grenen av kristenheten. I  Intervjuer på senare tid är hans svar i religiösa frågor mycket allmänna.
 
RS och den övriga kristna högen i Sverige håller dock på Trump av religiösa skäl. Det handlar om abortmotstånd och begränsningar för HBTQ rörelsen, synen på Israel och rädslan för islamismen i Sverige. Därtill har RS och Trump narcissismen gemensamt. RS har alltid haft stora tankar om sig själv. Aposteln Paulus räknar upp nio andliga nådegåvor, som en kristen kan ha åtminstone några av. Det rör sig om vishet, meddela kunskap. tron, bota sjuka och göra under osv.
 RS hade alla 9 enligt egen utsaga, när det begav sig i predikstolen.  I första giftet var Carola det bästa valet bland kristna kvinnor. Hon var etablerad artist och känd. Det sista var ett mål i sig för RS, även om han sagt att hade blivit känd untan Carola. Det skall förstås inte förnekas, att det var av kärlek de förenades.
 Tump har hela sin karriär velat synas. Även om ha hatar pressen har hans väggar på Trump Tower kontoret varit fulla med förstasides bilder av honom själv. Han friserade friskt antalet besökare vid hans president installation som mest sedan Ronald Reagans tid.. Hillary Clintons övertag med 3 miljoner röster i presidentvalet berodde på att papperslösa väljare röstade enligt Trump. Det skall han utreda och leda i bevis!! Det räcker inte att han vann valet! Det har förekommit att psykiatriker och psykologer i USA klassat Donald Trump som  vara en "malign narcissist".
 
Så, Trump och RS är själsfränder!  Trumpförsvaret lär väl bli svenska journalisters frågor till Runar Sögaard framöver och inte hans nyvunna hästintresse och beslutet att bli kusk..

Filmem Prövningen

 Pappa Romeo och dottern Elza
 
 
Den rumänske regisören Christian Mungius senaste film fick Guldpalmen för bästa regi i Cannes 2016 och filmen har nu kommit till Sverige under namnet Prövningen. Den är inspelad i en förort till staden Cluj. En sunkig miljö med nedslitna bostäder och ett komplicerat familjedrama i ett genomkorumperat samhälle med en maffia och gott om vänskapskorruption. Huvudpersonen läkaren Romeo har en tonårsdotter Elza, som han önskar ett bättre liv än att leva i Rumänien. Romeo har ordnat ett stipendium för att Elza skall få studera i Storbritannien. Precis lagom till sluttentorna blir Elza överfallen och misshandlad. Hon får högerarmen skadad och har svårt för att skriva.  Pappan kämpar med alla medel för att komma över detta hinder.
 
Makan Magda till Romeo lider av depression och ter sig nedbruten. Romeo har en älskarinna, Sandra med en son. Romeo dyker upp hos henne nu och då. Även om mycket i filmen handlar om Elza och hennes tentamen blir läkaren Romeo ändå en huvudperson. Han rör sig mellan alla sina låsta familjerelationer uttryckslös och som en nedtyngd medelåders man utan mimik, varunder han döljer en tuff kamp, som han inte sätter ord på. Det psykiatrika begreppet 'flodhästen' skulle passa på honom. Han försöker dock upprätthålla en vänskap och värme särskilt till dottern.. Hans egen mor är gammal och får hemma en akut hjärtåkomma, när Romeo är hos Sandra. Elza vet på något sätt att pappan är där och springer dit för att hämta honom till farmor, som Elza besökt.  Till allt detta för Romeo i början av filmen ett av sina fönster  i lägenheten sönderslaget av ett kastat föremål. Senare får han vindrutan på bilen krossad, utan att förstå varifrån det kommer. Någonstans har han sina fiender. Han försöker hjälpa dottern genom att prata med läraren, rektorn, vice borgmästaren och polisen och hitta vägar att komma runt Elzas tentamen, på lagliga vägar eller med vänskapskorruption
 
Romeo har en patient som skall får genomgå en levertransplantation, Han har kontakter, som vet hur man kan få sin tentamen förlängd genom fiffel med bokstäver på examensformuläret. Sedan får patienten en hjärtinfarkt under operationen och hans fru är förtvivlad och vill tala med doktorn. Romeo måste ta samtalet, men ser ut att känna, att han inte orkar med mer.
På en promenad runt sin bostad går Romeo in i ett litet skogsparti och han brister i gråt och hulkar sig. Det stora välfyllda burken spricker och han kan pysa lite. Men vänder snart åter men samma bistra tomma min. Den här filmen kommer inte att få någon framgång i Sverige. För djupgående för det svenska kynnet!
 
Hur det går med Elzas tentamen får man se på slutet i filmen..
  
 
 

RSS 2.0